Дигитална библиотека наше школе

Као део реализације активности пројекта Јубилеји формирана је дигитална библиотека наше школе под називом Супер библиотека. Она је налази на платформи LoCloud Collections, на адреси  superbiblioteka.locloudhosting.net/.

Пројекат којим се обележавају годишњице школе, 170 година постојања школе у Поповићу, 150 у Малом Пожаревцу и 110 година у Малој Иванчи, започео је током школске 2015/2016. године, а настављен је и током 2016/2017. године. Међу циљевима пројекта су: прикупљање и дигитализација документационог материјала у вези са историјом школе и формирање дигиталне библиотеке као део очувања културне баштине; развијање креативности ученика кроз израду литерарних и ликовних радова на тему школе; дигитализација и постављање радова у дигиталне збирке школе.

Дигиталну библиотеку је формирао библиотекар и поставио неколико објеката. Затим су на часовима информатике и рачунарства ученици седмог разреда, примењујући знање о дигиталаним библиотекама, поставили део дигитализованог материјала у вези са школом.  Са наставницом српског језика Данком Стојановић библиотекарка је одржала заједничке часове у седмом разреду у вези са израдом интервјуа са бившим ђацима школе Томиславом Јовановићем и Томом Радовановићем и припремом за постављање у дигиталну библиотеку. Са Сашом Живановићем одржала је заједничке часове информатике и рачунарства на којима су се ђаци упознали са одликама дигиталних библиотека, проналазили информације у њима, припремали документа, међу којима и интервјуе, и постављали их у дигиталну библиотеку.
Активности са ових часова представљене су у раду Дигиталне збирке који је на Конкурсу „Дигитални час 2016/2017“освојио трећу награду.

Нема више чланака у овој категорији. Ако се приказују поткатегорије, оне могу да садрже чланке.