Skip to main content

Дигитална библиотека наше школе

Као део реализације активности пројекта Јубилеји формирана је дигитална библиотека наше школе под називом Супер библиотека. Она је налази на платформи LoCloud Collections, на адреси  superbiblioteka.locloudhosting.net/.

Пројекат којим се обележавају годишњице школе, 170 година постојања школе у Поповићу, 150 у Малом Пожаревцу и 110 година у Малој Иванчи, започео је током школске 2015/2016. године, а настављен је и током 2016/2017. године. Међу циљевима пројекта су: прикупљање и дигитализација документационог материјала у вези са историјом школе и формирање дигиталне библиотеке као део очувања културне баштине; развијање креативности ученика кроз израду литерарних и ликовних радова на тему школе; дигитализација и постављање радова у дигиталне збирке школе.

Дигиталну библиотеку је формирао библиотекар и поставио неколико објеката. Затим су на часовима информатике и рачунарства ученици седмог разреда, примењујући знање о дигиталаним библиотекама, поставили део дигитализованог материјала у вези са школом.  Са наставницом српског језика Данком Стојановић библиотекарка је одржала заједничке часове у седмом разреду у вези са израдом интервјуа са бившим ђацима школе Томиславом Јовановићем и Томом Радовановићем и припремом за постављање у дигиталну библиотеку. Са Сашом Живановићем одржала је заједничке часове информатике и рачунарства на којима су се ђаци упознали са одликама дигиталних библиотека, проналазили информације у њима, припремали документа, међу којима и интервјуе, и постављали их у дигиталну библиотеку.
Активности са ових часова представљене су у раду Дигиталне збирке који је на Конкурсу „Дигитални час 2016/2017“освојио трећу награду.

Нема више чланака у овој категорији. Ако се приказују поткатегорије, оне могу да садрже чланке.