Skip to main content

Дан школе

Приредба поводом обележавања Дана школе одржана је 24. маја 2024. године у сали Дома културе у Малој Иванчи. Приредбу је отворио хор са песмом „Љубав“ након чега се обратила директорка школе Милка Војиновић. Директорка је затим поделила награде нашим најуспешнијим ученицима на такмичењима и њиховим менторима. Уследила је представа „Путовање кроз Србију“ коју је написао учитељ Вукашин Вучинић. Уједно он је урадио и кореографију за плесне тачке у оквиру представе. На путовању кроз Србију упознајемо млади брачни пар који на свом путу среће личности из историје, културе и књижевности. На самом крају представе публика је погледала филм који су уредили ученици VIII2 у оквиру пројекта „Завичајна географија“ који су реализовали са својом наставницом географије Радицом Јаћимовић. Филм су режирали и монтирали ученици Вукан Јововић и Марко Ољача. Филм се може видети на јутјуб каналу школе.

Наша школа је поводом Дана школе расписала међушколски ликовно-литерарни конкурс са темом „Путовање кроз Србију“. У конкурсу су учествовале поред наше школе и школе из наше околине ОШ „Јанко Катић“ из Рогаче и ОШ „Биса Симић“ из Велике Крсне. Присигао је велики број креативних радова и стручни жири их је рангирао на следећи начин:

Литерарни конкурс старији разреди:

1.Милица Трајковић VIII1 и Дуња Милићевић V2

2.Теодора Радосављевић VI1 и Маша Бекрић V2

3.Андријана Милошевић V2 и Дуња Живковић V2

Литерарни конкурс млађи разреди:

1.Марија Коковић III1 и Ана Милијановић IV4 ОШ „ Јанко Катић“

2.Нина Стојменовић III2 и Анђелија Вићовац III2 ОШ „Биса Симић“

3.Нађа Петровић III2 и Дуња Кандић II2 ОШ „Јанко Катић“

Ликовни конкурс старији разреди:

1.Андреа Ружић VII1 и Вероника Милошевић VIII2

2.Александра Симић VIII2, Софија Лучић VI1 и Јована Јовановић VI1

3.Милош Јовановић V1 и Михајло Стојменовић VII2

Ликовни конкурс млађи разреди:

1.Сара Лечић IV2 и Урош Ристић III1,

2.Павле Симић IV2, Лука Димитријевић III3 и Наталија Катић III2 ОШ „Биса Симић“

3.Матија Ивковић III1 и Виктор Митровић I3

Поред приредбе и конкурса, ученици наше школе обележили су Дан школе и креативним радионицама и радовима. Ученици III1 са својом учитељицом Слађаном Миловановић реализовали су радионици о школи. Ученици су истраживали биографију Милорада Марковића, цртали и писали о школи. Радови се могу видети на страници Ђачки блог.

Приредбу су снимали наши ученици и заједно са наставником информатике Зораном Буквићем монтирали и поставили на јутјуб страницу школе.

Марина Луковић