Skip to main content

Васкршњи час

Ученици млађих разреда са својим учитељима и вероучитељем, 24. априла 2024. године у Малој Иванчи, реализовали су весели Васкршњи час.

Како се приближава најрадоснији хришћански празник, Васкрс, ученици су на почетку часа са вероучитељем причали о важности, значају и настанку овог празника као и о обичајима који се врше у трајању Васкршњих празника. У даљем току рада, учитељи су своје ученике подестили на све ликовне технике и материјале које могу да користе и обновили  податке о овом празнику које су научили на часовима природе и друштва и света око нас. Након разговора и размењивања знања уследио је најзанимљивији део, а то је украшавање јаја. Ученици су јаја од стиропора, дрвета и глине украшавала на најразличитије начине. Док су ученици украшавали јаја слушали су духовну музику и песме посвећене Васкрсу.

Васкршњи час је реализован успешно, а са циљем стицања нових знања и примене стеченог знања, развијања маште, креативности, тимског рада, као и развијање љубави према народној традицији и хришћанству.

Фотографије се могу видети на фејсбук страници школе

                                 Слађана Миловановић