Skip to main content

Дан жена- Мали Пожаревац

Ученици млађих разреда у Малом Пожаревцу обележили су Дан жена пригодном приредбом 8. марта 2024. године. Најмлађи ученици овај дан су посветили најдражим женама, мајкама, бакама, секама, учитељицама, теткама, и обележили га мноштвом рецитација и стихова који говоре о њиховој важности и незамењивости у животу и свету.
Ученици првог разреда импровизацијом на шаљив начин су одали почаст лепшем полу. Хумор се често јави као стваралачки импулс појединца. Ова тачка описује баш то. Девојчице су приказале једну занимљиву народну игру из Северне Македоније под именом Тресеница. Игра описује женственост, достојанство и лепоту једноставности.
Ученици другог разреда своје најмилије су поздравили најлепшим рецитацијама о мамама.
Ученици трећег разреда се посебно радују овом празнику и данима унапред размишљају како ће обрадовати своје маме. Ове године написали су дивне литерарне радове пуне љубави, нежности и топлине, а затим су извели рецитал „За мајчин дан“.
Ученици четвртог разреда су извели драмски текст који говори о човеку који се, када га позове стара мајка, узнемири и покуша да прекине разговор. Касније ће схватити колико је важно имати комуникацију са вољеном особом док је још са нама. Затим су нас упознали шта је Момо Капор рекао о женама и да ли је у данашње време непристојно бити домаћица. Своје представљање завршили су најлепшим цитатима о мамама.
На крају сви ученици су извели песму „Љубав је...“ Фотографије се могу видети на фејсбук страници Моја мала дружина.

Гордана Косанић