Skip to main content

Угледни час

Угледни час из музичке културе реализовао је 5. марта 2024. године учитељ Вукашин Вучинић са ученицима I2. Часу су присуствовали помоћник директора Марина Ружић, секретар школе Драгана Марковић, наставници Гордана Косанић, Милена Илић, Саша Живановић и Марина Луковић. На почетку часа децу је дочекало изненађење - велики музичари. У учионици првог разреда могли су се чути звуци разноликих инструмената. И извођачи су били из наших и из мексичких и руских предела, па су деца могла, поред музике, да чују и различите језике. На часу деца су се упознала са професорима Александром, Данијелом и Тањом који су одлично објаснили деци какав је живот музичара и какав је осећај свирати пред многобројном публиком. 
Деци су представљени инструменти: бодран, бузуки, бас гитара, миди синт, мандолина., као и електричне направе које се користе у музици зарад добијања различитих ефеката током свирања. Извођачи су извели неколико ауторских нумера, а деца су успешно пратила ритам тапшањем и певањем. Деца су за крај нацртала у својим свескама оно што чују и осећају током музичког извођења. Као изненађење деци је дозвољено да узму инструмент по жељи у руке и да науче основу свирања сваког инструмента по жељи.
Може се рећи да је један час мало времена, јер је заинтересованост била велика, а фотографије се могу видети на фејсбук страници школе 

Вукашин Вучинић