Skip to main content

Светом Сави у част

Ученици у Поповићу су са својим учитељицама и вероучитељем Срећком Глигоријевићем реализовали пројекат „Светом Сави у част“, од 26. јануара до 7. фебруара 2024. године.
Циљ пројекта је био упознавање ученика са животом и делом Светог Саве, истицање његовог значаја за Србију и српски народ. 
На почетку пројекта ученици су погледали презентацију коју су припремиле учитељице, упознали се кратко са животом и делом Светога Саве и добили истраживачке задатке. Истраживали су детаље и занимљивости из биографије нашег свеца и просветитеља, његов значај за српску културу, историју и религију. Затим су ученици читали песме и приче о Светом Сави, анализирали их, илустровали, писали саставе, цртали Светог Саву, његове задужбине и храм посвећен њему. На часовима веронауке разговарали су са вероучитељем о улози Светог Саве у осамостаљивању српске цркве, о правилима и законима које је Свети Сава увео у манастире, о значају Хиландара.
На посебном часу ученици су презентовали своје радове од којих је направљен пано у холу школе.
На крају пројекта урађена је евалуације током које су ученици поновили научено и показали тиме да је циљ у потпуности остварен.

Сања Петовић и Драгана Црногорац