Skip to main content

Пројекти из биологије

Ћелије

Последње недеље октобра 2023. ученици петог разреда у оба одељења правили су ћелије од различитих материјала. То је био један од најзанимљивијих домаћих задатака из биологије. Ученици су били инспирисани бојама и облицима ћелија и настали су дивни радови. Радови су изложени у ходнику школе. Лепе и маштовите радове наших ученика наградила је добрим оценама наставница биологије Бранка Миладиновић.

Чланови новинарске секције ученика V2

Органи људског тела

Током октобра 2023. ученици шестог разреда радили су пројекат „Органи људског тела“ из биологије. Цртали смо унутрашње органе за варење и органе за дисање, писали о њима и на посебном часу представљали своје радове. У склопу пројкта радили смо и мерење пулса. Руком смо мерили и записивали колико пута нам пулс отскокне за један минут. Научили смо како да нађемо пулс и како да поставимо прсте да бисмо га што прецизније измерили. То нам је било изузетно занимљиво. Ови часови су били креативни, занимљиви, и на један леп и необичан начин савладали смо неке тешке лекције из биологије.

Софија Лучић VI1

Наследне болести

Током новембра 2023. ученици VII2 радили су на часовима биологије пројекат „Наследне болести“. Ученици су радили у пару и истраживали су о албинизму, далтонизму и Дауновом синдрому. Информације су проналазили на интернету и енциклопедијама. Поред ових болести истраживали су и више о генетици. На посебном часу ученици су представили своје пројекте. Наставница биологије Бранка Миладиновић била је задовољна ученичким презентацијама. Ученици су на креативан начин научили нове лекције и сами били задовољни јер су добили добре оцене.

Александар Алексић VII2