Skip to main content

Дечија недеља

Дечија недеља 2023. у млађим разредима у Малој Иванчи реализована је у периоду од 2. до 6. октобра под слоганом ,,Велико срце деце Србије". Првог дана су ученици, поред подсећања на правила понашања, реализовали креативне радионице - цртали су и вајали срца. Наредног дана реализована је креативно-психолошка радионица Слагалица пријатељства чији су продукт пријатељска срца у боји наше тробојке. Трећи дан је био посвећен спортским активностима. Следећи је протекао у свечаном расположењу јер су ученици другог, трећег и четвртог разреда примили прваке у Ђачки савез. Реализована је и мала пригодна приредба. Последењег дана ученици су уживали у прелепој представи и дегустирали слаткише у облику срца, главног мотива овогодишњег слогана Дечије недеље. Ученици и њихови учитељи одазвали су се и акцији ,,Хиљаду чучњева за милион оболелих од дијабетеса".
Дечија недеља је реализована успешно и у добром расположењу са циљем развијања међусобног поштовања, социјализазије, толеранције, као и креативности и обнављања и примењивања стеченог знања у новонасталим ситуацијама. Фотографије активности могу се наћи на званичној школској фејсбук страници.

Слађана Миловановић

 

Под слоганом „Велико срце деце Србије“ у Малом Пожаревцу учитељи су са ученицима реализовали више креативних радионица од 2. до 6. октобра. Првог дана учитељи су са ученицима разговарали о пријатељству, толеранцији, дечијим правима и обавезама, знању и правилима понашања. У уторак су ученици са учитељима и библиотекарком посетили градску библиотеку где је одржана радионица о пријатељству. Трећи дан је био спортски и ученици су показали своје вештине у различитим спортским такмичењима. Четрвртог дана реализована је радионица „Јесен нам тихо шапуће“ у којој су учествовали ученици од првог до четвртог разреда. Ученици су своју маштовитост изразили помоћу јесењих обележја као што су гранчице, разнобојно лишће, плодови. У раду су користили разнобојне папире, картон, боје, канап. Радови ученика изложени су у учионицама. Циљ радионице је био развој креативности, стрпљења, прецизности, али изнад свега јачање другарства, међусобног уважавања ученика између разреда. У петак школу су посетили предшколци са својом васпитачицом. Предшколци су први пут закорачили у школу, ушли у учионицу, сели у клупе. Прво су се представили и изнели утиске о школи. Затим су са старијим другарима, ученицима четвртог разреда, правили круне од јесењег лишћа. Било је ово једно лепо дружење које се завршило заједничким цртањем кредама у боји на школском игралишту.
Током Дечије недеље ученици су се дружили, учили да уважавају једни друге, развијали емпатију и толеранцију, цртали, писали, правили паное.
Фотографија се могу видети на страни Моја мала дружина и званичниј фејсбук страници школе.

Гордана Косанић

Дечија недеља у Поповићу обележена је различитим активностима. Првог дана учитељице су са ученицима разговарале о дечијим правима и обавезама, толеранцији, емпатији, пријатељству. Ученици су направили пано са исписаним правима и обавезама. Другог дана ученици првог и другог разреда били су у Малој Иванчи на предавању полиције и ватрогасаца. Научили су како да реагују у различитим ситуацијам када се могу наћи у опасности. У среду су сви ученици заједно са предшколцима посетили школу „Цана Маријановић“ на Друминама. Традиционално окупљање протекло је у ведром расположењу, заједно су реализовали радионицу о пријатељству, цртали су писали поруке пријатељства и дружили се. Четвртог дана обележен је Дан учитеља и у замењеним улогама ученици су предавали по једну лекцију из различитих предмета. Сви су се забавили, имитирали учитељице, али и показали велико интересовање за школу и школске обавезе. Пети дан је био спортски, ученици су са предшколцима имали различите активности, скакали у џаковима, вукли конопац, такмичили се на полигону спретности и на крају возили бицикле и тротинете.
Дечија недеља протекла је у лепом и ведром расположењу, ученици су били активни у свим предвиђеним активностима.
Фотографије се могу видети на фејсбук страници школе.

Сања Петровић и Драгана Црногорац