Skip to main content

Тематска недеља

По препоруци Министарства просвете тематски дани су реализовани од 4. до 8. септембра 2023. Ученици IV2 са својом учитељицом Горданом Косанић реализовали су више креативних радионица током овог периода. Сваки дан је имао своју тему која је утврђена на састанку Одељенског већа млађих разреда и важи за све објекте наше школе.
Првог тематског дана ученици су разговарали са учитељицом о својим врлинама и манама, поштовању себе и других, писали о себи и учили како да прихвате друге. Следећег дана ученици су изабрали земљу коју ће истражити и представити је у улози амбасадора. Истраживали су о историји и географији дате земље, обичајима и култури, језику и уметности. Ученици су облачили карактеристичне ношње и одела изабраних земаља и на креативан и забаван начин представили своја истраживања. Наредног дана говорили су о осећањима и богатили свој емоционални речник. Последни дани тематске настве предвиђени су за израду стрипа који развија свест и шири поруку о уважавању различитости.
Све активности су реализоване у предвиђеном року и лепом расположењу. Фотографије се могу погледати на блогу Моја мала дружина

Гордана Косанић

 

Ученици III2 су у периоду од 4. до 8. септембра 2023. радили са својом учитељицом Босиљком Ћорковић по смерницама Министарсва просвете. Кроз радионице и тематске дане реализовали су следеће теме Наше врлине и вредности, Жирафино срце, Речник осећања, а редовни часови су прилагођени тематском дану. Ученици су извлачили листић са именом тајног друга коме су сваког дана поклањали поклончић или лепу реч, с тим да он не зна од кога су поклони. Последњег дана свако је сазнао ко му је био тајни друг и заиста је било дивно радовати се са ученицима када су сазали ко им је припремао изненађења. Током радионица ученици су показали разумевање и сарадњу, поштовање и другарство. Фотографије се могу видети на блогу Весела дружина.

Босиљка Ћорковић