Skip to main content

Завичајна географија

Последњи час географије у основној школи није изгледао као и сви остали. Имали смо теренску наставу 31. маја 2023. у оквиру области Завичајна географија. Недалеко од наше школе налази се мост испод ког пролази Коридор 10 - Међународни пут Е-75, који смо посетили и са наставницом географије Радицом Јаћимовић дискутовали о веома повољном географском положају Малог Пожаревца, деловима села, њиховим називима, смањењу броја становника, миграцијама као и о историји села. Затим смо посетили реку Раљу где смо говорили о загађењу природе, о поплавама и о последицама које могу да уследе у поплавама.

Наши другари у Малој Иванчи прошетали су својим селом 1. јуна 2023. године. Обишли су Славушницу и Пећине, реку Раљу, разговарали са наставницом о положају села, необичним називима делова села и атара, типу земљишта.

Овом приликом смо обновили градиво осмог разреда, прошетали се и научили нешто ново о селу у ком живимо. Овај час ћемо дуго памтити, јер је овакав вид наставе много занимљивији од учења напамет и самог гледања у књигу.

Сара Живковић VIII2