Skip to main content

Дан школе 2023.

radoviПрипредба поводом обележавања Дана школе одржана је 24. маја 2023. године у Дому културе у Малој Иванчи.
Због трагичних догађаја који су се недавно догодили у нашем окружењу, део програма посвећен је страдалима који су на тако суров начин изгубили своје животе у Београду и околини Младеновца. Ученици су рецитовали песме Десанке Максимовић и хорски извели песму „Покошена ливада“. Тамара Кретић ученица VIII2 прочитала је свој рад на тему „Године ћутања довеле су до минута ћутања“. У нади да се никада и нигде више неће поновити овакве трагедије и да ће наше школе увек бити уточишта и најлепши извори знања и дружења, гостима је приказана презентација коју је припремила учиттељица Сања Петровић, а која промовише борбу против насиља и афирмише толеранцију. Затим је Михајло Гајић ученик VII2 на хармоници одсвирао „Спори валцер“ који је компоновао Александар Гедике, након чега су ученице седмог и осмог разреда извеле песму Јелене Бојовић „Црвен цвете“.

Ове школске године ученици су се определили да тема обележавања Дана школе биде јубилеј Десанке Максимовић, 125 година од рођења песникиње и 30 година од њене смрти.
Приредба је настављена читањем најзначајнијих биографских података, издвајањем мотива и тема. Затим су ученици рецитовали њене песме, а хор је извео песму „Где је онај цветак жути“.
Ученици из Поповића припремили су представу „Савршена бића“, по тексту учитељице Сање Петровић.
На самом крају приредбе ученице из Малог Пожаревца припремиле су фолклорни наступ приказавши игре из Лесковца.
На крају се присутним гостима обратила директорка школе Милка Војиновић и поделила књиге најуспешнијим такмичарима наше школе. Награде су добили и најуспешнији ученици који су учествовали у школском литерарно-ликовном конкурсу расписаном поводом Дана школе. Тема је била слободна, а радови инспирисани мотивима поезије Десанке Максимовић. Поред радова ученика наше школе, пристигли су бројни радови из околних школа ОШ „Јанко Катић“ из Рогаче, ОШ „Цана Маријановић“ из Раље, ОШ „Бора Лазић“ из Влашке и ОШ „Биса Симић“ из Велике Крсне.
Поред приредбе, ученици наше школе обележили су Дан школе бројним активностима. Писали су саставе, цртали и вајали, приредили изложбе својих радова. Радови ученика II1 могу се видети на страни Ђачки блог, а радови ученика III2 на страни Моја мала дружина.

Марина Луковић

valcer

igra