Skip to main content

Оштро Перце 2023.

Ученици наше школе прикључили су се и ове школске године међушколском пројекту Оштро Перце. Са библиотекарком, учитељима и наставницима српског језика и књижевности ученици су разговарали о прочитаним делима и илустровали их. Током другог полугодишта реализовано је више радионица које су за циљ имале подстицање сарадње библиотекара и наставника, развијање читалачких навика, развијање медијске и дигиталне писмености ученика, развијање креативности, емоционалне и социјалне писменоти ученика.
Ученици VI1 користећи метод библиотеарапије обрадили су Андрићево дело „Аска и вук“. Промишљали су о понашању ликова, њиховим поступцима и одлукама, илустровали најзанимљивије сцене, цртали Андрићев портрет, играли инспирисани Аскином игром и на крају рада снимили кратак трејлер Оштро Перце. У монтирању снимка и постављању на Јутјуб канал школе помогла им је наставница енглеског језика Марина Ружић. 
Ученица Вероника Милошевић VII2 и ове школске године нас је обрадовала стрипом. Своју причу преточила је у стрип Мачак на путу.
Радови свих учесника у овогодишњем пројекту Ошто Перце могу се прочитати у тексту Оштро Перце 2022/2023.
Ученици III2 обрадили су дело „Доживљаји мачка Тоше“ кроз тематску наставу. Писали су приказ романа, направили судницу у којој су судили мачку Тоши, писали новинарске чланке на ову тему, цртали и илустровали омиљене сцене из романа и на крају реализовали радионицу о пријатељству. Радови се могу видети на блогу Моја мала дружина. Приказ и илустрације Матије Гајића су у документу Доживљаји мачка Тоше.

Марина Луковић

bajka2

bajka1