Skip to main content

Обележавање 8. марта у Поповићу

Поводом осмог марта у Поповићу је реализовано низ активности током прве недеље марта 2023.
„Чајанка са бакама“ је била посвећена бакама. Све баке су се радо одазвале. Ученици су у срцима од папира написали поруке својим бакама. Од папирних срца смо направили слагалице које су баке сложиле и прочитале поруке својих унучића. Затим су на истим папирима деца цртала баке, а баке унучиће. Од тих цртежа смо уредили пано у холу школе. Следећа активност је била посебно занимљива и узбудљива и бакама и деци. Фотографисали смо ученике и одштампали црно беле фотографије. Све фотографије смо исекли попречно, посебно чела, посебно очи, уста, браде. На клупу смо у редове постављали измешане делове фотографија. Задатак бака је био да пронађу све делове фотографије свог унучета и да их саставе у фотографију и залепе на чист папир. Деца су узбуђена пратила рад бака, а баке су замолиле да задрже те фотографије за успомену на дружење. За крај смо скували и попили чај сви заједно, а баке су нас почастиле правим домаћим колачима, бакиним колачем, ванилицама, обландама... Деца су бакама поклонила шоље за чај у које су спаковали и неколико кесица чаја. Сви су уживали у дружењу.
На часовима ликовне културе смо цртали маме и од свих цртежа уредили пано. На паноу су се нашли и литерарни радови посвећени мамама.
Приредбу смо реализовали 8. марта у вечерњим часовима да би све маме могле да присуствују. Ученици су позивнице поделили свим женама у свом окружењу тако да је на приредби било доста мештанки Поповића. У оквиру програма смо припремили и извели две хорске песме, једну песму на енглеском језику, једну игру, неколико рецитација и представу. Сценарио представе је писала учитељица Сања Петровић и на шаљив начин показала колико су све жене јаке, колико обавеза имају дневно и како се понашају у различитим ситуацијама. Ученици су свим дамама поделили честитке које су сами направили, а маме су даривали пригодним поклончићима.
Фотографије се могу пофледати на фејсбук страници.

Ружица Будимкић и Сања Петровић

krug

osmi