Skip to main content

Национални дан књиге

bajkeУченици наше школе у периоду од 28. фебруара до 28. марта 2023. године обележили су више значајних датума везаних за књигу и читање.

И ове школске године укључили смо се у пројекат Друштва школских библиотекара Србије „Читајмо гласно“.

Ученици су разговарали са библиотекарем и својим учитељима о прочитаним кљигама, важности читања и развијања читалачких навика, а затим су читали гласно у школској библиотеци, својим учионицама, школском дворишту.

Од приспелих снимака наставница енглеског језика Марина Ружић уредила је филм који се може погледати на јутјуб каналу школе

Ученици у Поповићу са својим учитељицама Ружицом Будимкић и Сањом Петровић обележили су Међународни дан причања бајки препричавањем и илустровањем својих омиљених бајки, разговором о одликама народних и ауторских бајки и значају читања. Од приспелих радова уређен је часопис Међународни дан причања бајки.

На часовима новинарске секције ученици су обележили Национални дан књиге и јубилеје везане за Десанку Максимовић и Исидору Секулић разговором о прочитаним делима и израдом паноа. 

На часовима српског језика и књижевности ученици су са својим наставницима разговарали о читалачким навикама, омиљеним делима и писцима, значају читања.

Закључили су да је читање важно јер обогаћује рачник, развија машту и креативност, критичко мишљење и логичко закључивање, развија комуникацијске способности.

Марина Луковић