Skip to main content

Активности поводом Дана ружичастих мајица

Ученици VI2 су на часовима енглеског језика и чоса реализовали више активности почевши од 23. фебруара до 23. марта 2023. године којима су обележили Дан ружичастих мајица. На чсаовима енглеског језика одгледали су интервју на енглеском језику који је дао један од покретача обележавања Дана ружичастих мајица, где је испричао који је повод за ово био и како се догодила прича која се убрзо проширила у многим земљама са једним заједничким циљем: борбом против насиља. Ученици су попуњавали радне листиће на енглеском језику у вези са препознавањем насиља и распоређивали реченице које карактеришу насилнике и праве пријатеље.
На часу одељењског старешине се разговарало на тему спречавања насиља, као и како треба да реагују жртве насиља и сами посматрачи када се насиље догоди. Ученици су потом правили календар љубазности за месец март, где су за сваки дан написали по једно љубазно дело које треба да испуне. Ученицима су предложене књиге о љубазности које су прочитали и анализирали током обележавања овог важног датума на чосу.
Током евалуације реализованих активности ђаци су на искројене ружичасте мајице, које су лепили на хамер, писали реченице које су им се највише свиделе, а тичу се љубазног понашања. Хамер је изложен у холу школе.

Јелена Стевановић

kalendar

kalend