Skip to main content

Угледни час из српског језика и књижевности

У уторак 21. марта 2023. у нашој школи у Малом Пожаревцу имали смо угледни час са наставницом Данком Стојановић. Час је посвећен обележавању Међународног дана поезије и назвали смо га Поетско подне. Учествовали су ученици VII2 и VIII2.
Часу су још присуствовали педагог Наташа Демић и наставници Радица Јаћимовић, Слободан Карановић, Марина Луковић, Јована Антонијевић и Саша Живановић. У посету нам је дошла и мама једног нашег другара Милица Ђурић која дуже време пише песме и која је објавила једну збирку.
Неколико дана смо се припремали за овај час и имали разне активности, истраживали смо биографије песника, анализирали њихове песме, вежбали изражајно рецитовање, обнављали неке појмове из теорије књижевности, правили презентације и писали своје песме за школски конкурс који је овим поводом био отворен.
Угледни час је имао три сегмента, најпре смо уживали у предивном рецитовању, било је врло емотивно и сви учесници су оставили одличан утисак. Затим смо имали такмичење у знању (из области књижевности, односно поезије), између екипе седмог и осмог разеда. Питања су била прилагођена нашем градиву и морамо да истакнемо да је наш тим „Седмерац“ за један бод победио ученике осмог разреда. Наставница српског нас је све похвалила и рекла да је поносна на све што смо урадили за угледни час и посебно је истакла нашу креативност у писању поезије. Донела је шест награђених песама које су прочитане и похваљене и биће објављене и у школском часопису. За сам крај изложили смо портрете песника које су предивно нацртали наши другари Вероника и Илија и сви су били одушевљени.
Ми који смо чланови новинарске секције на крају смо разговарали са учесницима и наставницима и сви су истакли да је час био много занимљив, да смо сви били одлични и да су баш уживали. Били смо баш поносни због лепих коментра и захвалили смо наставници Данки што је осмислила овакав час и дала нам прилику да покажемо шта све умемо.
Фотографије са угледног часа могу се поглеадти на фејсбук страници Новинарска секција.

Вишња Ићитовић и Анита Николић VII2

pesnici1

pesnici