Skip to main content

Дан безбедног интернета

pravilaТоком јануара и фебруара 2023. године наставници Зоран Буквић и Саша Живановић одржали су низ предавања посвећених безбедној употреби интернета.

Ученици којима технику и технологију предаје наставник Зоран Буквић добили су задатак да припреме презентације и паное на тему безбедног интернета.

На јавном часу 8. фебруара, који је осмислио и реализовао Зоран Буквић, ученици од петог до осмог разреда у Малој Иванчи су представили своје пројекте.

Часу су присуствовали Саша Живановић и Марина Ружић.

Ученици су писали о позитивним и негативним странама интернета, о правилима понашања, сигурном четовању. Истражили су статистичке податке и неке занивљивости везане за интернет. Објаснили су шта знече малвер, спајвер, адвер. Издвојили су правила за сигурно четовање и дописивање. 

Ученици су показали велико интересовање за ову тему, поновили на креативан начин правила о сигурном и безбедном коришћењу интернета, научили нешто ново о овој теми.

Током евалуације присутни наставници су се сложили да ученици добро познају ову тематику.

У оба објекта наше школе приређене су изложбе радова на ову тему.

Након презентације заједно са наставником направили су филм од својих радова који се може погледати на јутјуб каналу школе.

Зоран Буквић