Светосавска академија у Сопоту

На иницијативу Градске општине Сопот ове године је по први пут одржана Светосавска академија у Центру за културу Сопот. Идеја је била да се на овом догађају окупи свих шест школа из наше општине и то је врло успешно и уз изражени ентузијазам свих актера и реализовано.
Приредба је одржана 24. јануара 2023. године. У њој су учествовале све четири основне и обе средње школе. Припремани су рецитали, рецитације, драмски комади и хорске нумере, а све је употпуњено и одличним фолклорним наступом локалног КУД-а. Наша школа је имала веома запажен како хорски, тако и  наративно-поетски наступ који је добио комплименте свих присутних, а у којем су посвећено учествовали најбољи ученици из матичне школе у Малој Иванчи и подручног одељења у Малом Пожаревцу. Ученике су припремале наставница музичке културе Јована Антонијевић и наставница српског језика и књижевности Данка Стојановић. Овом приликом је урађен и први број сјајног  часописа „Светосавско слово“ који обухвата литерарне, ликовне и пројектне радове ученика из свих школа, а који је у име наше школе уредила наставница српског језика и књижевности и библиотекарка Марина Луковић.
Након културно-уметничког програма за све просветне раднике организован је Светосавски бал уз вечеру и пригодан музички програм. Покровитељ свега била је Градска  општина Сопот, а председник Општине Живорад Милосављевић се обратио свим присутнима, изразио задовољство програмом који је приређен и изнео наду да ће овај догађај који окупља све просветне раднике и ученике  општине Сопот, постати традиционалан.
Фотографије се могу погледати на фејсбук страници школе.

Данка Стојановић

sava1

sava4