Дечија недеља у Поповићу

pop2Током Дечије недеље, почетком октобра 2022. ученици издвојеног одељења у Поповићу су реализовали низ активности.
Првог дана ученици су читали песмице из Буквара дечјих права, анализирали их и записивали дечја права на табли. Затим су исписивали и илустровали дечја права. Након тога су се сликали са својим радовима. Слике су одштампале учитељице, а затим су од тих слика ученици уредили пано у холу школе.
Другог дана смо посетили и дружили се са другарима из друге школе ОШ „Цана Марјановић“, издвојено одељење на Друминама. Тамо су ученици, распоређени по разредима, правили паное са дечјим правима и дружили се у спортским активностима.
Трећег дана правили смо пано у овлику јелке са темом овогодишње Дечије недеље „Шта детету треба да расте до неба“. Ученици су на великом хамеру исписивали речи везане за ову тему и формирали облик јелке. На јелци су се нашле речи као што су здраво, срећно, сито, мажено, задовољно и пре свега вољено.
Четвртог дана реализована је радионица са родитељима, бакама и декама. И родитељи и ученици су се поделили у три групе према интересовању. Неко је правио играчке у облику животиња од ораха, лешника, жирева и пластелина. Цртали су и правили слике од зрневља кукуруза и пасуља разних боја. Друга група је правила воћну салату од воћа које су донели, а трећа група је правила салату од поврћа које су донели из својих башти. На крају су ученици дегустирали салате, а од играчака су направили изложбу.
Петог дана реализовано је низ спортских активности. Ученици су се такмичили у брзини савладавања полигона препрека. Били су подељени у две уједначене екипе. Резултат је био 1:1 на задовољство свих ученика. Други део активности је била вожња бицикли, ролера и тротинета које су деца донела у школу.
Деца су уживала јер деци је потребна љубав, знање, другарство, породица и пре свега игра да би порасли до неба.

Ружица Будимкић и Сања Петровић