Европски дан језика у Поповићу

pop1Пројекат су реализовали сви ученици издвојеног одељења из Поповића са учитељицама и наставницом енглеског језика. Одабрали смо за проучавање пет земаља - Енглеску, Француску, Италију, Немачку и Русију. Ученици су били подељени у пет група и свака је имала задатак да о једној држави пронађе информације на интернету и енциклопедијама и презентује их другарима. У свакој групи је било ученика из свих разреда. Пројекат смо реализовали током једне недеље по тематским данима, од 19. до 26. септембра 2022.
Прво су ученици учили да се представе језиком земље коју су изучавали. Затим су по групама цртали и правили заставе тих земаља. Уследила је презентација информација и фотографија знаменитости. Следећег дана причали су о кухињама земаља које су изучавали. У овај задатак су укључене и маме које су припремиле храну карактеристичну за поједину државу. Деца су заједно и у сласт испробала те специјалитете. Свака група је од припремљеног материјала, текстова и фотографија, уредила пано земље коју су изучавали.
Последњег дана одржан је квиз знања. Групе су имале задатак да за одређено време кажу реч ЗДРАВО на што више језика, да препознају из које земље је песма, бојили су на немој карти Европе државе одређеним бојама, слушали су делове текста и одређивали на ком је језику. Наставнице су читале информације или показивале фотографије знаменитости, ђаци су погађали која је земља у питању.
Сви ученици су активно учествовали у пројекту.

Марина Ружић, Сања Петровић и Ружица Будимкић