Skip to main content

Европски дан језика у Малој Иванчи

Европски дан језика обележен је у Малој Иванчи 26. септембра 2022. године. Часу су присуствовали директор школе Ксенија Илић, педагог Наташа Демић, Слободан Карановић, Саша Живановић, Синиша Босић, Слађана Миловановић, Марина Ружић, Марина Луковић и ученици од петог до осмог разреда.
Ученици су припремили и презентовали веома лепе паное на којима су представили занимљивости о језицима Европе, интересантне податке и појединости. Наши петаци правили су постере на којима су исписивали најлепше стихове српске поезије, народне умотворине и цитате наших писаца. Након тога ученици шестог разреда извели су кратке скечеве у којима духовито износе потешкоће у учењу и превођењу енглеског и француског језика. Наставница енглеског језика Марина Ружић организовала је квиз познавања европских језика, значајних споменика културе европских земаља, значење речи и израза појединих језика. Публика је активно учествовала и проверила своје знање.
Сви су се лепо забавили, навијали за своје другаре и научили нешто ново. Затим су задужени ученици из сва четири разреда представили анализу анкете о значају учења страних језика. Мотивисани су да уче стране језике најчешће због личне сатисфакције, путовања и могућности проналажења бољег посла. Излагање је пратила лагана музика на европским језицима. На самом крају присутни су били у могућности да погледају изложбу ликовних радова. Ученици су цртали иницијале по угледу на Мирослављево јеванђеље, украшавали слова, цртали лого за обележавање овог важног датума. 
Обележавањем Дана европских језика ученици су истакли потребу и неопходност учења страних језика.
Све фотографије могу се погледати на фејсбук страници Новинарска секција.   

Марина Луковић

iv2

iv1