Skip to main content

Дан српског јединства

zas3Поводом Дана српског јединства, слободе и националне заставе, ученици млађих разреда, у Малој Иванчи, 15. септембра 2022. године, успешно су реализовали разне активности. Поред заједничког дружења свих ученика од првог до четвртог разреда и веселог часа, ученици су на нивоу одељења организовали креативне и едукативне радионице на задату тему. Циљ ових активности, поред развијања креативности и едукације, је и развијање љубави према нашој домовини и нашој историји.

Слађана Миловановић

Дан српског јединства, слободе и националне заставе обележен је 15. септембра 2022. године у одељењу III2 различитим активностима. Ученици су се најпра подсетили градива из другог разреда о националним обележјима, затим су погледали презентацију о промени изгледа заставе кроз историју и о значењу њених боја. На часу ликовне културе, ученици су цртали торањ на Авали, Калемегдан, реке и планине наше лепе земље. На литерарној секцији настали су лепи радови под називом „Мој крај“. На великом одмору ученици млађих разреда развили су заставе Републике Србије. Осмех, љубав, срећа и понос испунили су школско двориште. Фотографије са свих реализованих активности могу се видети на блогу Моја мала дружина.

Гордана Косанић

 

Дан српског јединства, слободе и националне заставе обележили су ученици седмог и осмог разреда у Малој Иванчи и ученици осмог разреда у Малом Пожаревцу са наставницом географије Радицом Јаћимовић 15. септембра 2022. године. Ученица Катарина Козић VIII1 прочитала је допис Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања. Наставница је разговарала са ученицима о националним обележјима, патриотизму и значају обележавња овог датума. Ученици су правили беџеве, активно учествовали у разговорима и показали велико интересовање за ову тему.
Након завршене радионице ученици су се сликали у дворишту школе. Више фотографија може се погледати на фејсбук страници Новинарска секција.

Радица Јаћимовић

zas1

zas