Завршне активности у Поповићу

popЗавршна приредба
Као и сваке године, ученици и учитељице су на крају и ове школске године припремили приредбу за родитеље 24. јуна 2022. Ученици су на приредби показали своје умеће у певању, игрању, рецитовању и глуми. Посебно занимљива родитељима је била представа - модерна бајка са јаком поруком да деца треба мање времена да проводе пред телефонима, а више да се друже и буду у природи. Сви ученици су имали улогу у представи коју је написала учитељица Сања Петровић. Свака тачка програма је награђена громким аплаузом родитеља, бака, дека и мештана Поповића. Ученици су се посебно потрудили и око уређења школског хола у коме је програм изведен. 

Дечји виногради - биоскоп на трави
Иако се наставна година завршила, дружење ученика, родитеља и учитеља се наставило 1. јула 2022. у Дечјим виноградима. Деца су у оквиру активности месила лепињице разног облика, а затим смо сви гледали филм. Након пројекције деца су појела испечене лепињице уз еурокрем и више врста домаћих џемова. Уживали смо и једва чекамо следеће дружење.

Излет 
Већ традиционално дружење родитеља, ученика и учитеља на Космају реализовали смо 3. јула 2022. На излет су кренуле читаве породице ученика. Први део дружења ученици су провели истражујући биљни и животињски свет шуме на Космају. Упознати су и са историјским подацима везаним за овај крај. Док су се они бавили истраживањем, тате су припремале укусне залогаје са роштиља, а маме сервирале кифлице и остале ђаконије. Већ уморна деца су прионула на ручак. Тог дана смо прославили и рођендан три ученице. Нашле су се ту и торте са свећицама које су слављенице дувале уз песму све деце. Након тога су уследиле спортске активности, дечаци су са татама играли фудбал, а девојчице жмурке, бадминтон и друштвене игре. На крају је организована журка уз музику. Сви смо уживали у заједничким тренуцима. Уморни и пуни утисака кући смо се вратили у поподневним часовима.
Снимци приредбе и фотографије са дешавања могу се погледати на фејсбук станици учитељице Сање Петровић.

Ружица Будимкић и Сања Петровић