Дан школе 2022.

danskУ Дому културе у Малој Иванчи одржана је приредба 24. маја 2022. године поводом прославе Дана школе.
Окупили су се ученици и наставници, родитељи и многобројни гости. Приредба је почела интонацијом химне коју је извео школски хор. Поздравну реч упутила је ученица петог разреда Андреа Ружић на француском језику. Затим су ученици хорски извели химну школе, а награђени рецитатори представили су се својим победничким песмама. Чули смо Анђелу Стојановић ученицу VIII2, победницу општинског такмичења, Тијану Грујић VII2 и Теодору Грујић III2 које су освојиле треће место на општинском такмичењу и Лену Ристић IV1 која је била прва на школском такмичењу. Михајло Гајић, ученик VI2, који је освојио прво место  на Републичком такмичењу у свирању хармонике одсвирао је две композиције „Етиду“ коју је компоновао Зоран Ракић и „Свиту“ Вернера Рихтера.

Често на приредбама играмо Нушићеве комедије, али на данашњој приредби наши петаци су нам испричали необичну причу о судбини комедије „Сумњиво лице“ од писања до премијере. Ученице петог и седмог разреда певале су песму „Жубор вода жуборила“. После песме, глуме и свирања сви смо ђускали уз тактове песме „Главо луда“ коју су извели ученици млађих разреда из матичне школе. Током априла у сва три објекта наше школе рађени су дивни пројекти поводом Дана планете Земље, том приликом ученици су припремили песму на енглеском језику коју су извели. У наставку програма, ученици из Поповића приказали су мало другачију духовиту верзију „Трнове Ружице“. На  крају приредбе ученици су поделили гостима медењаке које је специјално за ову прилику направила учитељица Сања Петровић.

Директор школе Ксенија Илић наградила је најуспешније ученике на такмичењима и конкурсима, након чега је хор затворио приредбу песмом „Дан школе“.

Посебно за ову прилику снимљени су кратки филмови са занимљивих часова и активности млађих разреда наше школе који су могли да се виде током приредбе на видео биму. Филмови се могу погледати на јутјуб каналу школе.

Марина Луковић

dansk2

dansk1