У свету ликовних уметника

Од октобра 2021. до марта 2022 године у одељењу I1 реализован је међународни пројекат „У свету ликовних уметника“ у оквиру којег су се ученици упознали са пет ликовних уметника. Циљ пројекта је: Развијање уметничких и креативних способности, иницијативе, самопоуздања и способности креативног изражавања у складу са узрастом, знањем и вештинама из подручја ликовне културе.

Током прве активности ђаци су сликали јабуку и бојили као Мондријан и тако  су обележили и Дан јабука. На другој активности су цртали и вајали инспирисани јапанском уметницом по имену Кузама и попут ње вајали и сликали бундеве помоћу ситних тачкица. Трећа активност је реализована тако што су се ученици упознали са нашом најпознатијом сликарком Надеждом Петровић и цртали њен чувени аутопортрет. На овом часу смо имали и маскирану ученицу, која се представила као Надежда Петровић. Четврта активност је реализована у сусрет Новогодишњим празницима. Ученици су попут најпознатијих карикатуриста (Бруно Паул, Томас Хајне итд) цртали карикатуру Деда Мраза. Пета активност је реализована тако што су деца сликала необичне портрете као Пабло Пикасо. Шести, последњи задатак реализован је 8. марта, када су деца цртала портрет своје мајке, попут Џејмса Вислера и тако су обележили и Дан жена.

Током пројектних активности ученици су се упознали са делима великих ликовних мајстора, развијали су вештине комуникације, креативност и машту.

Слађана Миловановић