Звезде у Андерсеновом свету

img 8244Ученици II2 реализовали су пројект са својом учитељицом Горданом Косанић „Свака звезда у Андерсеновом свету лети ка неком детету“ у периоду од новембра 2021. године до 2. априла 2022. године.
Пројекат је овухватио више различитих задатака. У оквиру првог задатка ученици су истраживали живот и рад писца, занимљивости и анегдоте из његовог живота користећи интернет и остале расположиве ресурсе. Организовани су часови гласног читања омиљених бајки, а затим су од пластелина правили омиљене ликове. Овај задатак је завршен израдом паноа и презентације.
Током другог задатка ученици су са учитељицом урадили драматизацију бајке „Цвеће мале Иде“ сценографију и лутке за представу од различитих материјала.
Трећи задатак је био израда дигиталне сликовнице. У оквиру четвртог задатка сваки ученик је одабрао лик из бајке којег је представио на више начина. Прво су у првом лицу причали бајку, пратећи авантуре лика од почетка до краја бајке. Затим су ученици постављали питања. Тако су постављали питања цару из бајке „Царево ново одело“, принцези из бајке „Принцеза на зрну грашка“, девојчици из бајке „Девојчица са шибицама“…На крају сваки лик је одабрао део из бајке који су читали целом одељењу.

Пројекат је успешно реализован, а сви постављени циљеви и исходи су остварени. Фотографије, сликовнице и радови ученика могу се погледати на блогу Моја мала дружина.

Гордана Косанић