Дани Вука Караџића

У одељењу I1 ученици су са својом учитељицом прву седмицу новембра 2921. посветили творцу азбуке Вуку Стефановићу Караџићу.
На часовима српског језика, ликовне културе и музичке културе реализоване су активности са циљем развијања креативности, маште и љубави према српском језику код ученика. Ученици су помоћу научених слова азбуке слагали речи и реченице на направљеним словарицама, моделовали слова, украшавали почетна слова свог имена и упознали се са Вуковом биографијом. На часовима ликовне културе цртали су портрет Вука Стефановића Караџића. На часу музичке културе су научили мелодију и текст песмице „Вукова азбука“.
Све активно си реализоване успешно и у лепом расположењу.

Слађана Миловановић

 

Обележавање годишњице рођења Вука Караџића -Тематски дан

Ученици у Поповићу су са својим учитељицама реализовали тематски дан посвећен Вуку Стефановићу Караџићу 8. новембра 2021. године.
Уводна активност за овај тематски дан је била гледање, читање и анализа презентације о животу и раду Вука Караџића. Ученици трећег и четвртог разреда су имали задатак да, распоређени у две групе, пронађу и запишу податке о раду Вука Караџића. Уследила је активност у којој су групе подносиле извештај. На часу ликовне културе старији ученици су цртали Вука Караџића, другаци су украшавали своје иницијале, а прваци су бирали два од научених слова која су такође украсили. На часу музичке културе ученици су научили да певају песмицу „Негујмо српски језик“.
Од дечјих радова и припремљеног материјала смо уредили пано посвећен вуку Караџићу. Све планиране активности су успешно реализовани, а сви циљеви остварени.

Ружица Будимкић

vuk