Месец књиге и школских библиотека 2021.

mesec biblОве школске године Месец књиге и школских библиотека обележенен је у нашој школи низом интересантих активности и радионица. Чланови новинарске секције истраживали су занимљивости везане за народне бајке различитих земаља и упоређивали их са српским народним бајкама, истраживали су светске писце бајки. Од припремљеног материјала направили су пано. Део њихових активности је био писање приказа и илустрација омиљених књижевних дела за децу.

Библиотекарка је са ученицима III2 реализовала радионицу „Препоручи другу шта да прочита“ 29. септембра 2021. Ученици су говорили о својим омиљеним бајкама и причама, а затим су цртали и писали о њима. Настао је велики број радова. 
Ученици I1 посетили су библиотеку у матичној школи 4. новембра 2021, упознали се са правилима понашања у библиотеци, разговарали са библиотекарком Марином Луковић и учитељицом Слађаном Миловановић о бајкама, причама, читању. Библиотекарка им је прочитала бајку „Три прасета“ о којој су разговарали, а затим је илустровали. 
Чланови новинарске секције припремили су првацима обележиваче за књиге са мотивима бајке „Три прасета“.

Све активности планиране се са циљем развијања читалачких навика код ученика,  медијске писмености, осамостаљивања у одабиру књижевних дела и литературе и подстицања креативности.

Марина Луковић