Skip to main content

Да нам планета оздрави

У оквиру семионара под називом „Заступајмо природу 2021.“ наставници биологије у десетак школа на територији Србије су имали задаак да оформе тимове које су чинили три ученика седмог разреда. На састанку преко зума добили смо задатак да изложимо највећи еколошки проблем наше општине. Осим излагања проблема, добили смо и задатак да осмислимо решавање тог проблема, са роком од недељу дана. Еколошка акција реализована је од 11. до 15. октобра 2021.

Сложили смо се да је највећи проблем наше општине смеће по улицама и тако смо дошли на идеју да организујемо чишћење главних улица у селу. Директорка школе Ксенија Илић је подржала нашу идеју и обезбедила све што је било потребно, као што су рукавице, алкохол за дезинфекцију, кесе за смеће, течни сапун. У акцију чишћења биле су укључене и наставница географије Радица Јаћимовић, наставница грађанског васпитања Марина Луковић, као и ученици петог, шестог и седмог разреда у Малом Пожаревцу.

Осим чишћења, захваљујући наставницама српског језика и књижевности Данки Стојановић и грађанског васпитања Марини Луковић, ђаци су се бавили и писањем и цртањем. Од припремљеног материјала са свих наших акција направљен је филм Да нам планета оздрави који може да се погледа на јутјуб каналу наше школе.

Јована Илић

dom

cisto