Здрава храна

Током септембра 2021. ученици II1 су учествовали у пројекту „Здрава храна“. Тема пројекта је обухваћена кроз неколико наставних предмета (српски језик, свет око нас, музичка и ликовна култура). На сваком од поменутих наставних предмета спроведено је по неколико активности.

Српски језик - Ученици су имали задатак да напишу по пар реченица о воћу и поврћу по избору; решавали су загонетке чије су одгонетке биле разно воће и поврће.
Музичка култура - Ученици су учили да певају две песме „Вишњичица род родила“ и „Ако желиш мишице“.
Свет око нас - Ученици су учили о значају здраве и уравнотежене хране, о здравим навикама, о броју оброка у току дана. Изучавали су пирамиду исхране коју су после и илустровали.
Ликовна култура - Ученици су цртали и бојили воће и поврће као и друге здраве намирнице. То су касније исецали и правили плакат на нивоу целог одељења. На завршном плакату нацртали су велики тањир на који су ставили све поврће, рибу, јаје од папира; затим су направили корпу у коју су убацили воће од папира; нацртали су пирамиду исхране и заједно саставили песмицу о здравој храни; око тога су залепили различито воће и поврће о коме су напислаи основне податке и украсили га по свом избору.
За крај пројекта ученици млађих разреда су учествовали на Сајму здраве хране у Сопоту где су презентовали здраву, домаћу храну и домаћу зимницу.
Све наведене активности су веома успешно прошле јер су ученици показали своју активност, труд и рад на завидном нивоу.

Учитељица Милица Лучић

PANO1