Активности у II3 и IV3

leptirПријем будућих првака

У издвојеном одељењу у Поповићу  ученици четвртог разреда и њихова учитељица угостили су 25. маја 2021. своје мале другаре, будуће прваке. Изведен је пригодни програм, а затим су се будући прваци представили са по једном рецитацијом. Заједно смо цртали, певали и гледали цртаћ по њиховом избору. Старији другари су будуће прваке упутили у школски живот и правила понашања. Дружење смо наставили у школском дворишту у заједничкој игри. Ученици су другарима израдили и поклонили честитке, а учитељица пригодне поклончиће. Фотографије се могу погледати на фејсбук страници школе.

 

Светски дан лептира

Светски дан лептира ученици II3 и IV3 су обележили разним активностима 28. маја 2021. Одгледали смо и анализирали презентацију о лептирима и њиховом животу. Ученици су раније добили задатак да пронађу занимљивости о лептирима и да их напишу у виду материјала за пано.
Заједно смо у енциклопедији пронашли још интересантних података. На часу српског смо писали стихове о лептирима и саставили песмицу од шест стихова, у којој почетна слова када се читају вертикално чине реч ЛЕПТИР. На часу ликовног смо цртали лептире. Другаци су на часу математике уз помоћ квадратне мреже цртали лептире и поновили градиво о осној симетрији. Од дечјих радова смо уредили пано.

Ружица Будимкић