Школска слава 2021.

svetisavaСвети Сава, школска слава, обележен је ове године у нашој школи уз поштовање свих препоручених епидемиолошких мера. Ученици су са својим учитељима и наставницима српског језика припремили пригодан програм кроз рецитације, скечеве и песмице које су снимљене у просторијама школе. Марина Ружић, наставница енглеског језика, направила је филм од пристиглог материјала. Филм може да се погледа на јутјуб каналу школе.
Наставница ликовне културе уредила је са ученицима изложбу радова под називом „Путевима Светог Саве“. Расписан је и школски литерарни конкурс. Најбољи радови ученика објављени су у електтронском облику у Светосавском зборнику.

Марина Луковић

Светосавска радионица у Малој Иванчи
Учитељи су са својим ученицима организовали радионице, тематску наставу и различите активности поводом обележавања школске славе. Ученици су писали о Светом Сави, цртали, правили паное, гледали презентације, рецитовали, певали. Ученици I1 урадили су драматизацију приче „Свети Сава благосиља дете“. Ђачки радови су објављени на фејсбук страници Милица и ђаци

Милица Лучић

Светосавска радионица у Малом Пожаревцу
Због постојећи епидемиолошких мера којима су забрањена већа окупљања, ове године школска слава Свети Сава је обележена на мало другачији начин. У одељењу I2 урађено је више активности којима су се ученици упознали са животом и радом првог српског учитеља. Ученици су погледали презентацију о Светом Сави и разговарали о његовом животу. Читали смо краће народне приче у којима Свети Сава показује да је био уман, спреман да помогне и посаветује сваког човека.  Ученици су учествовали на школском такмичењу и живот Светог Саве приказивали цртежима. Најушпешнији радови су похваљени.
Ученици су највише уживали приликом снимања спота уз песму „Негујмо српски језик“, који је део онлајн реализованог програмаа. Желели смо да прикажемо на који начин ученици проводе своје време у школи кроз учење, цртање, боравак у библиотеци, радећи на рачунару и забављајући се.

Гордана Косанић

.