Сајам здраве хране

orgОсми, сада већ традиционални Сајам здраве хране Милена Татар Сопот 2020, окупио је 15. октобра 2020. у парку испред конака кнеза Милоша Обреновић велики број произвођача органске хране из многих крајева наше Србије.

На сајму је учествовала по први пут и наша школа, коју су представљале наставница географије Радица Јаћимовић, учитељице другог разреда Ружица Будимкић, Александра Милосављевић и учитељица четвртог разреда Слађана Миловановић. Штанд школе употпунили су и ученици наше школе, као и они који су у пратњи родитеља дошли и овај дан учинили још значајнијим. На штанду школе могли су се наћи и дегустирати разноврсни производи и ђаконије, попут зимнице, џемова, проја и ванилица, које су припремиле маме и баке наших ученика.

Ученици су имали прилику да виде разноврсне органске производе који се могу користити у различите сврхе, као и, не мање важну, традицију некадашњег одевања народне ношње, коју је изнела наша ученица осмог разреда, Јована Глишић. И за крај Сајма, додељење су захвалнице за учешће свим излагачима, међу којима је била и наша школа.

Александра Милосављевић