Учење на даљину

Едукативни садржаји за учење на даљину се емитују на трећем каналу Радио-телевизије Србије (РТС Канал 3) за ученике основне школе.

Распоред по разредима ће дан пре емитовања бити доступан на сајту Министарства просвете, науке и технолошког развоја, www.rasporednastave.gov.rs.

Дан интелигенције 2020.

int1У одељењу IV1, бројним, креативним активностима, обележен је у октобру 2020. Дан интелигенције.

Ученици су са својом учитељицом, најпре кроз разговор, а потом и приказивањем различитих адекватних садржаја путем интернета, стекли нова знања и проширили већ стечена о интелигенцији. Након разговора о интелигенцији, њеном развоју, врстама интелигенције и најистакнутијим светским умовима, ученици су стекли и информације о удружењу високо интелигентних људи, МЕНСИ. Ученици су направили хамер, који је истакнут у учионици, на коме су на сликовит и креативан начин представили симболе који их асоцирају на интелигенцију и врсте интелигенције. Након тога су реализоване активности помоћу којих ученици могу развијати своју интелигенцију (решавање асоцијација, ребуса, логичких задатака, сликовни судоку итд.).

Овим активностима су ученици, на њима интересантан начин, подстакнути да развијају своје интелектуалне способности као и такмичарски дух.

Слађана Миловановић