Дечија недеља у Малом Пожаревцу 2020.

Обележавање Дечије недеље у Малом Пожаревцу ове године почело је осликавањем школског дворишта у чему су учествовали сви ученици од првог до четвртог разреда.

Другог дана ученици су се упознали са дечијим правима. Прво су погледали припремљену презентацију након чега су објашњавали и тумачили дечија права, цртали, бојили и писали о дечијим правима.  Од радова је направљен разредни пано.

Трећег дана реализована је ликовна радионица са ученицима од првог до четвртог разреда. Различитим техникама и материјалима дочаране су лепоте јесени, а сви радови изложени су у холу школе.

У духу овогодишњег слогана Дечије недеље „Подељена срећа два пута је већа“ четврог дана Дечије недеље организовано је прикупљање играчака и новчаних средстава за хуманитарни Базар који се организује у Врчину за две девојчице које имају СМА. Одзив родитеља и деце био је за сваку похвалу. Након тога ученици другог, трећег и четвртог разреда организовали су првацима добродошлицу у Дечији савез. Прваци су добили беџеве.

Пети дан био је резервисан за спортске активности на отвореном. Ученици су имали прилику да покажу своје умеће и сналажење на полигону спретности.

Фотографије са свих активности могу се погледати на блогу Моја мала дружина. https://gocateacher.wordpress.com/.

Гордана Косанић