Дечија недеља у Поповићу 2020.

Дечију недељу смо у Поповићу обележили низом активности. Први дан смо посветили отварању Дечије недеље и дечијим правима. Ученици су читали песме из Буквара дечјих права Љубивоја Ршумовића. Сваку прочитану песму смо анализирали и записивали дечије право као закључак за сваку песму. Затим су ученици другог, трећег и четвртог разреда на папирима записивали и илустровали по једно дечије право а ученици првог разреда су само цртали. Од њихових радова смо уредили Пано дечјих права.

Други дан - Израда гињол лутака за позоришну представу „Јежева кућица“
Ученици су кројили и ушивали доње делове, а учитељице сунђере за главу. Подељене су и улоге међу ученицима да би имали времена да науче текст. Због недостатка времена премијеру представе смо одложили за следећу недељу. У плану је и израда рама за позорницу. Ученици другог разреда су овај рад повезали са истоименом темом из пројектне наставе.

Трећи дан је био спортски дан. Уредили смо полигон који се протезао дуж целог игралишта. Ученици су имали задатак да трче, скачу, прескачу, провлаче се, ходају по вијачи вијугаво и кружно, ходају по картонима померајући их. На крају полигона их је чекала корпа са јабукама које су по завршеном полигону у сласт појели. Мерили смо време за које заврше полигон сваком ученику. На крају смо за сваки разред прогласили победника.

Четврти дан - Јесење уређење школе
Сви ученици су донели јесењих плодова од којих су старији ученици урадили јесењи кутак. Учитељице су помогле да се направи од картона шпоретић и њему су нашли место у кутку. Млађи ученици су цртали јесење дрво на хамеру, израђивали слике од семенки, бојили и кројили јесење лишће. Све то нам је послужило да украсимо нашу малу школу.

Пети дан - Размена поклона
Почетком дечје недеље смо се договорили да ову дечју недељу затворимо у складу са слоганом „Подељена срећа два пута је већа“. Сваки ученик је извукао цедуљицу са именом једног друга или другарице коме је требао да припреми поклончић и да му уручи задњег дана Дечје недеље. Целе недеље су сви били узбуђени у ишчекивању поклона. Радост на њиховим лицима у давању и примању поклона је осликала мото ове недеље.

Будимкић Ружица и Петровић Сања