Тематска настава „Јесен“

У одељењу IV1 реализована је тематска настава поводом обележавања почетка јесени, 23. септембра 2020. године. Сви часови су били инспирисани мотивима који асоцирају на јесен. 
Први дан јесени у учионици IV1 започео је презентовањем креативних радова ученика на тему „Јесењи плодови“, које су ученици урадили код куће, користећи разне технике и материјале. Након тога су ученици обновили своја знања о променама у природи, али и о даровима које доноси јесен и читали и анализирали песму Војислава Илића „Јесен“.
На часу математике ученици су решавали задатке са вишецифреним бројевима, који су повезани са јесењим мотивима, што је ученицима било посебно интересантно.
Час ликовне културе је такође реализован у духу јесени. Ученици су сликали природу у јесен воденим бојама и темперама. Након завршене активност ученици су бирали најлепше радове, од којих је направљен пано у учионици.
Ученици су на часовима српског језика, ликовне културе и математике развијањем маште и креативности, повезали и применили стечена знања о јесени, али и стекли нова знања предвиђена наставним садржајима.

Слађана Миловановић

jeseniv1