Почетак школске године у доба короне

pravilaУ складу са новонасталом епидемиолошком ситуацијом, прва недеља, од 1. до 4. септембра 2020. године, у одељењу IV1, била је посвећена креативно-психолошким радионицама о корона вирусу.

Првог дана ученици су, поред усвајања упутстава и мера опреза којих се морају придржавати, и практично вежбали како ће се са опрезом придржавати нових мера и правила, како би заштитили своје здравље.

Другог дана је ученицима представљена презентација, која на сликовит начин приказује како корона вирус утиче на наше здравље и које мере превенције морају бити свакоднево заступљене.

Након тога је реализована психолошка радионица на којој су ученици са својом учитељицом разговарали о евентуалним страховима, како их победити и како међусобно једни другима можемо помоћи да би се изборили са корона вирусом.

Последњег дана је направљен заједнички пано нових правила понашања у доба короне. Пано је истакнут у учионици како би свакодневно подсећао ученике на правила понашања којих се морају придржавати.

Борба са корона вирусом је итекако актуелна тренутно, што значи да се према њој морамо поставити са максималном озбиљношћу. Ученици су кроз ове радионице о корона вирусу, прилагођене њиховом узрасту, пробудили свест о тренутној ситуацији и о мерама којих се морају строго придржавати.

Слађана Миловановић