Учење на даљину

Едукативни садржаји за учење на даљину се емитују на трећем каналу Радио-телевизије Србије (РТС Канал 3) за ученике основне школе.

Распоред по разредима ће дан пре емитовања бити доступан на сајту Министарства просвете, науке и технолошког развоја, www.rasporednastave.gov.rs.

Први дан школе

Пријем првака и упознавање са њиховим родитељима организовани су 31. августа 2020. године у Малом Пожаревцу. Дружење је протекло у школском дворишту, где се присутнима прво обратила директорка школе Ксенија Илић, при чему је пожелела добродошлицу првацима, а затим је причала о важности поштовања и придржавања упутстава за понашање у вези са корона вирусом. Акцент је стављен на улогу родитеља, као и ученика, ношење маски, одржавање физичке дистанце, редовно прање руку...

Следећег дана, 1. септембра, прваци су ушли у своје украшене учионице где су затекли балоне и поклоне на клупама. Свако је прилазио и бирао беџ, обележивач за књиге, а онда тражио своје име на магнетима. Затим су се ученици сликали у украшеном оквиру. На крају смо, за успомену, направили видео дневник.
Узбуђење, али и весеље се видело на лицима малих првака.

Гордана Косанић