Учење на даљину

Едукативни садржаји за учење на даљину се емитују на трећем каналу Радио-телевизије Србије (РТС Канал 3) за ученике основне школе.

Распоред по разредима ће дан пре емитовања бити доступан на сајту Министарства просвете, науке и технолошког развоја, www.rasporednastave.gov.rs.

Школско такмичење рецитатора

Школско такмичење рецитатора одржано је у нашој школи од 24. до 31. марта. Ученици су се припремали за ово такмичење које се традиционално одржава средином марта. Како је такмичење веома популарно међу ученицима, директор школе Ксенија Илић у сарадњи са наставницима, учитељима и родитељима, покренула је ово такмичење и у ванредним околностима. Уз дозволу родитеља, ученици су снимали свој наступ и слали својим учитељима и наставницима српског језика. Формиран је жири који је прегледао све приспеле снимке и прогласио победнике.

У категорији млађих разреда прво место освојила је ученица Андреа Ружић III3, друго место Дуња Живковић I2 и треће место Тодор Марковић I1.
У категорији старијих разреда прво место освојила је Анђела Стојановић VI2, друго место Јована Глишић VII1 и треће место Тијана Грујић V2.
Учествовало је 22 ученика и жири је имао ни мало лак задатак да прогласи победике. Сви ученици који су учествовали у овом такмичењу биће похваљени, а ученици који су освојили прва три места биће награђени књигом.

Марина Луковић