Светосавска приредба

pozarevacПриредба у част Светог Саве одржана је у просторијама школе у Малом Пожаревцу 27. јануара 2020. године. Свечаност је почела сечењем славског колача уз присуствово директора, педагога, учитеља, наставника и ученика, као и родитеља.

Приредба, коју су припремили учитељице, наставник музичке културе, наставник ликовне културе, вероучитељ и наставник српског језика, отворена је звуком црквених звона и светосавском химном у извођењу хора ученика виших разреда. Први део програма извели су ученици млађих разреда, затим је уследила хорска нумера коју су извели ученици млађих разреда. Крај првог дела обележио је ученик четвртог разреда свирајући „Француску рапсодију“. Други део су извели ученици виших разреда. Они су драматизовали „Причу о Светом Сави“.
У програму је учествовало 15 ученика од петог до осмог разреда. Сви ученици програма су били костимирани. Већина костима је добијена од цркве, а неке су креирали родитељи.
На половини текста; хор састављен од ученица виших разреда је отпевао песму: „Деца неба“, затим је настављен драмски текст.
Програм је праћен пригодним фотографијама на видео биму.

Уследила је додела награда најбољим литерарним и ликовним радовима.
Свечаност је завршена свирањем на хармоници ученика четвртог разреда.

Ученици и реализатори програма су добили похвали од стране директора, што је највећа награда за уложени труд.

Софија Зећовић