Учење на даљину

Едукативни садржаји за учење на даљину се емитују на трећем каналу Радио-телевизије Србије (РТС Канал 3) за ученике основне школе.

Распоред по разредима ће дан пре емитовања бити доступан на сајту Министарства просвете, науке и технолошког развоја, www.rasporednastave.gov.rs.

Дан мушкараца

Обележавање Светског дана мушкараца у издвојеном одељењу у Поповићу одржано је 4. новембра 2019. године. Организовано је дружење тата, стричева, ујака и деда са ученицима. Тате су нам стално замерале што обележавамо дан мама, па смо ове године решили да им удовољимо.

У првом делу дружења ученици су за присутне родитеље извели пригодан програм-глумили су, рецитовали и певали. Међу гостима су биле и четири мама које су дошле да подрже нашу идеју. Други део активности смо осмислили тако да мушкарце активирамо. Било их је осам, па смо их поделили у две екипе које су се такмичиле у више интересантних игара: спаривање чарапа, прескакање вијаче, качење веша, пресвлачење бебе-лутке. Последња и одлучујућа игра је била украшавање торти. Екипе су добиле по једну мању торту, чинију са шлагом и кесу за украшавање. Задатак је био да један члан екипе украси торту што лепше. Временски нису били ограничени. Сви ученици су гласали која је торта лепше украшена. Као награду припремили смо четири поклона-паковање штипаљки, рибаћу четку, даску за кухињу и цедиљку за лимун. Поклони су били у украсним кесама и подељени су насумице. Радост и смех су пратили отварање поклона. Завршница дружења је била слатка. Сви смо се послужили тортама. Договорили смо се да се овај дан убаци у план за обележавање и за следећу годину.

Фотографије са овог лепог дружења могу се погледати на фејсбук страници школе.

Ружица Будимкић и Сања Петровић