Учење на даљину

Едукативни садржаји за учење на даљину се емитују на трећем каналу Радио-телевизије Србије (РТС Канал 3) за ученике основне школе.

Распоред по разредима ће дан пре емитовања бити доступан на сајту Министарства просвете, науке и технолошког развоја, www.rasporednastave.gov.rs.

Сунчев систем

После завршених наставних тема „Васиона“ и „Земљина кретања“, ученици петог разреда добили су домаћи задатак да током октобра и новембра 2019. уз помоћ родитеља направе макете и цртеже Сунчевог система и пешчаног сата.

У оба одељења петог разреда домаћи задатак је прихваћен са одушевљењем. Ђаци су користили различите материјале за израду макета - картон, папир, пластелин, дрво, пластику. Ученици су били јако креативни и маштовити, а они највреднији су направили наставна средства које ће наредне генерације користити на часовима географије.
Након евалуације, ученици су се сложили да су на овакав начин стекли трајна знања из географије, научили неке занимљиве чињенице о нашем Сунчевом систему, добро се забавили и дружили. Сви радови биће представљени на ревији науке поводом Дана школе.

Радица Јаћимовић

pl2

pl1