Учење на даљину

Едукативни садржаји за учење на даљину се емитују на трећем каналу Радио-телевизије Србије (РТС Канал 3) за ученике основне школе.

Распоред по разредима ће дан пре емитовања бити доступан на сајту Министарства просвете, науке и технолошког развоја, www.rasporednastave.gov.rs.

Моја прва књига

samarinimПројекат „Моја прва књига“ реализован је у одељењу I1 током септембра и октобра 2019. године и трајао је четири недеље. Циљ пројекта је био развијање љубави према књизи и прављење сликовнице. Након разговора о књигама и сликовницама, ученици су представљали своје омиљене књиге.

Следећа активност била је упознавање ученика са правилима понашања у библиотеци и одлазак у школску библиотеку где им је библиотакарка показала енциклопедије, сликовнице и књиге за децу. Током следеће активности ученици су бирали најдражег песника. Изабрали су Јована Јовановића Змаја. Читали су са учитељицом његове стихове, илустровали их и разговарали о прочитаним песмама.

Завршница пројекта била је израда сликовнице „ Осећам, видим и чујем јесен“.

Током евалуације пројекта ученици су вредновали себе, свој рад и рад и труд других. Детаљан опис активности, фотографије и сликовница у дигиталном облику могу се погледати на блогу Моја мала дружина и фејсбук страни школе.

Гордана Косанић