Учење на даљину

Едукативни садржаји за учење на даљину се емитују на трећем каналу Радио-телевизије Србије (РТС Канал 3) за ученике основне школе.

Распоред по разредима ће дан пре емитовања бити доступан на сајту Министарства просвете, науке и технолошког развоја, www.rasporednastave.gov.rs.

Завршна приредба у Поповићу

Ученици наше школе из Поповића организовали су завршну приредбу 13. јуна 2019. године у Дому културе у Поповићу. После добродошлице ученици четвртог разреда рецитовали су стихове о школи. Хор је отпевао песму коју су за ову прилику написале учитељице Ружица Будимкић и Сања Петровић. Након њих предшколци су се представили забавним плесом и рецитацијама након чега им је васпитачица поделила дипломе и захвалнице.

popovic 1

Уследила је интересантна интерпретација бајке „Трнова Ружица“. Адаптацију бајке, драматизацију и костиме радиле су учитељице. Инспирисане прошлогодишњом наградом за најбољу сликовницу на међушколском такмичењу Оштро Перце, ове године су бајку „Савремена Трнова Ружица“ адаптирале за извођење. Публика је била одушевљена упознавањем принца и принцезе преко фејсбука, прошевином преко инстаграма и клетвом да на сто година буде искључен интернет. Ученици су показали шта је по њиховом схватању важно, а то је игра, пријатељство, дружење и учење. Представа је испраћена великим аплаузом. После представе на сцену су изашли ученици који су показали своје знање и умеће у ритмичкој гимнастици.

На крају је све присутне поздравила ученица Теодора Радовановић која је прочитала дирљив састав о растанку од учитељице и поласку у пети разред.

Марина Луковић

popovic 3

popovic 2