Учење на даљину

Едукативни садржаји за учење на даљину се емитују на трећем каналу Радио-телевизије Србије (РТС Канал 3) за ученике основне школе.

Распоред по разредима ће дан пре емитовања бити доступан на сајту Министарства просвете, науке и технолошког развоја, www.rasporednastave.gov.rs.

Дан школе 2019.

Дан школе је обележен приредбом у Малој Иванчи 24. маја 2019. године. Приредбу су ове године припремали ученици млађих разреда из сва три објекта.
На почетку су ученици из Мале Иванче хорски извели песму која је осмишљена као химна школе „Ми смо Мићини ђаци“. Ана Марковић VI1 поздравила је све присутне песмицом на француском језику.
Затим су ђаци из Поповића извели драмски комад - једну веома занимљиву свадбу, која која је измамила осмехе код публике.
Ученици из Мале Иванче на сцену су довели вештице из представе „Три безобразне вештице“ Јасминке Петровић. Али није било разлога за страх, јер код нас све увек добија позитивне обрте и увек промовишемо само врлине и праве вредности!
Ђаци из Малог Пожаревца извели су представу „Трнова Ружица“ са којим су победили на позоришним фестивалима у Лесковцу и Тополи. Публика је уживала у њиховом глумачком умећу. Ритам и енергија хора који је изводио песму „Кад би сви“, понео је све присутне у сали.

igra

predstava

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Након тога водитељи су се захвалили ђацима и наставницима који су припремали програм. Посебна захвалност упућена је свим ђацима и наставницима основних школа наше општине који су учествовали у пројекту „Мој крај“ и израдили бројне литерарне и ликовне радове, фото-репортаже и трејлере. Пројекат је покренула наша школа ради афирмисања малих места и целе општине Сопот која има толико тога чиме се може похвалити.
Сви пристигли радови били су изложени у сали Дома културе. Волели бисмо да ово постане традиција и да сваке године овако промовишемо оно најбоље што имамо.

На самом крају, директорка школе Ксенија Илић уручила је награде најуспешнијим ђацима наше школе.

Марина Луковић