Учење на даљину

Едукативни садржаји за учење на даљину се емитују на трећем каналу Радио-телевизије Србије (РТС Канал 3) за ученике основне школе.

Распоред по разредима ће дан пре емитовања бити доступан на сајту Министарства просвете, науке и технолошког развоја, www.rasporednastave.gov.rs.

Гребенчићи 2019.

Планинарски клуб Гребен из Младеновца организовао је прву републичку акцију за младе под покровитељством Планинарског савеза Србије, 11. и 12. маја 2019. на планини Космај. Ова акција едукативног карактера осмишљена је тако да деци на четири пункта представи четири аспекта планинарства: оријентацију, алпинизам, високогорство и безбедност.
Првог дана у акцији учествовало је више од 500 деце из младеновачких основних школа и као представници сопотске општине ученици четвртог разреда наше школе и њихове учитељице. Учесницима су пре поласка на стазу подељени беџеви са ознакама аспеката и сви су прешли сва четири пункта и упознали се са основним аспектима планинарства.
Другог дана у активностима је учествовало више од 300 младих планинара из различитих клубова Планинарског савеза Србије. Представници наше школе су били ученици одељења VII3.
Акција је била веома успешна и ученици су изразили жељу да постану чланови ПК Гребен.

Радица Јаћимовић, наставник географије и члан ПК Гребен

ljlja

goca