Учење на даљину

Едукативни садржаји за учење на даљину се емитују на трећем каналу Радио-телевизије Србије (РТС Канал 3) за ученике основне школе.

Распоред по разредима ће дан пре емитовања бити доступан на сајту Министарства просвете, науке и технолошког развоја, www.rasporednastave.gov.rs.

У свету ликовних уметника

У одељењу II1 реализован је пројекат „У свету ликовних уметника“, од 24. јануара до 14. марта 2019. године. Током разноврсних активности ученици су се упознали са најпознатијим ликовним уметницима.

Прво су изучавали сликара Саву Шумановића и његово најпознатије дело „Бело на белом“, након чега су ђаци и сами цртали пејзаж попут нашег великог сликара. Други задатак је био да се упознају са животом и делом необичне сликарке Алме Томас и цртају инспирисани круговима и разнобојним тачкама као она. Трећи је донео причу о биографији Пабла Пикаса и цртање портрета сличних његовима. Током следеће две активности ученици су истраживали о животу и раду Ван Гога и Салвадора Далија и цртали по узору на њихове слике „Звездана ноћ“ и „Медитирајућа ружа“.

Циљеви овог пројекта су развијање уметничких и креативних способности ученика, развој иницијативе, самопоуздања и способности креативног изражавања и обликовање у складу са узрастом, знањем и вештинама из подручја ликовне културе. Ученици су се упознали са делима великих ликовних мајстора и подстицани су да комуницирају међусобно, развијају социјалне и грађанске компетенције и разијају креативност и машту.

Слађана Миловановић

dali

sumanovi