Учење на даљину

Едукативни садржаји за учење на даљину се емитују на трећем каналу Радио-телевизије Србије (РТС Канал 3) за ученике основне школе.

Распоред по разредима ће дан пре емитовања бити доступан на сајту Министарства просвете, науке и технолошког развоја, www.rasporednastave.gov.rs.

Покренимо нашу децу

nagradaНаградни конкурс „Покренимо нашу децу“ био је намењен свим основним школама из Републике Србије. Конкурс је отворен у оквиру истоименог програма којим Aqua Viva, бренд компаније Књаз Милош, и Министарство просвете, науке и технолошког развоја уводе додатних 15 минута свакодневне физичке активности у школе у Србији. Циљ програма јесте превенција лошег држања, гојазности и неактивности код ученика млађих разреда.

Ученици I1 из Мале Иванче учествовали су на конкурсу и добили вредну награду - пакет модерних реквизита за вежбање који ће оплеменити физичке активности ученика.

Ђаци су били веома заинтересовани за учешће на конкурсу и осмислили су „причу приказану кроз покрет“. Када је у марту 2019. награда стигла у школу, били су веома срећни и поносни на успех који су постигли, како за одељење, тако и за нашу школу.

Добијена опрема увелико ће допринети да настава физичког и здравственог васпитања за све ученике наше школе буде креативна, занимљива и подстицајна и да деца буду у већој мери физички активна и јачају своје здравље.

Синиша Босић, одељењски старешина I1