Обележавање Дана жена

danzenaМала Иванча

Поводом обележавања Дана жена у Малој Иванчи учитељи су са ђацима организовали радионицу током које су ученици правили поклоне за своје маме и баке. Ученици су украшавали сапуне, декупаж техником, и паковали их, а готове радове су поклонили мамама и бакама. Атмосфера је била дивна, сви су се трудили да што боље и лепше украсе припремљене сапуне. У одељењеу II1 организована је још једна активност током које су дечаци својим другарицама из одељења правили цветове од папира које су им поклонили осмог марта. У петак, на сам Дан жена, ученици су писали саставе о мајкама, цртали их, рецитовали стихове о мамама.
Ученици старијих разреда, чланови новинарске секције, направили су изложбу паноа о најзначајнијим женама српске историје. Ту су се нашле биографије монахиње Јефимије, кнегиње Милице, Милунке Савић, Милеве Ајнштајн, Катарине Ивановић.

Слађана Миловановић

Поповић

У Поповићу је 8. марта 2019. организована радионица за маме. Ученици су претходних дана на часовима ликовне културе цртали своје маме. Од тих радова направљен је пано, а на самој радионици маме су се трудиле да се на цртежима пронађу. Следећа активност била је да ученици допуне реченице о томе шта њихове маме воле да раде у слободно време, када су љуте, када су срећне, тужне, шта заборављају. Исте те реченице допуњавале су и маме, након чега су их читали и упоређивали одговоре. Циљ ове активности био је да се покаже како деца виде своје мајке. Одговори су били забавни, духовити и насмејали су све присутне. 
Након радионице ученици од првог до четвртог разреда одржали су приредбу за присутне мајке и баке. Смењивали су се скечеви, рецитали и песме о мамама, родитељској љубави и породичној срећи. Сви присутни су били задовољни и у добром расположењу су напустили просторије школе.

Ружица Будимкић

Мали Пожаревац

Поводом обележавања Дана жена, 8. марта 2019. организована је радионица са мамама и бакама у одељењу III2. Учитељица Деса је позвала наше маме и баке да од украсног папира заједно правимо маце, разне честитке и цветове. Радионица је протекла у ведром расположењу и било нам је јако забавно, као и увек. Наше маме воле школске радионице које организује учитељица Деса, јер се тада врате у своје детињство.

Желимо срећан 8. март свим женама!

Вишња Ићитовић III2